Geboortetrauma

|

Hersteltraject

Lieve vrouw,

Wat voel je als je terugdenkt aan de periode van je zwangerschap en/of bevalling? Onbegrip, verdriet, pijn, boosheid?

Of kun je juist helemaal niet bij je gevoel? Heb je last van mentale of fysieke klachten die je terugbrengen naar je geboorte-ervaring? Herken je jezelf niet meer na je zwangerschap/bevalling? Heb je last van onbegrepen klachten?

Een geboorte-ervaring verloopt vaak anders dan verwacht of gehoopt. Er zijn altijd elementen die verwerkt en geheeld mogen worden. Het is belangrijk dat je de ruimte krijgt om dit te doen.

Een ontevreden gevoel en negatieve ervaringen tijdens de bevalling verstoren natuurlijke processen rondom de geboorte en kunnen leiden tot een moeilijk herstel van moeder en baby.

Geboortetrauma Therapie biedt effectieve zorg voor moeders met traumatische ervaringen rondom de geboorte of verlies van hun kindje. We richten ons op het versterken van het positieve en het verwerken van het negatieve aspect van jouw volledige ervaring.

Wist je dat...

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 25% van de vrouwen wereldwijd een traumatische ervaring heeft tijdens de bevalling. Dit kan leiden tot een posttraumatische stressstoornis (PTSS) en andere fysieke en mentale problemen op de lange termijn. Het is belangrijk om deze ervaringen serieus te nemen en er tijdig bij te zijn met behulp van specialist.

"Samen werken we aan het herstellen van jouw emotionele welzijn, zodat je met vertrouwen en vreugde kunt genieten van jouw baby en het moederschap."

Dit doen we aan de hand van verschillende methoden en technieken. Zo kunnen we grip krijgen op jouw geboorte tevredenheid, zodat je in rust en vertrouwen verder kunt gaan met je herstelperiode.


Op korte termijn zul je gezondheidsvoordelen ervaren doordat je een diepere verbinding met jezelf en je kindje kunt maken.


Op de lange termijn zorg je ervoor dat blokkades en geboortetrauma's geen kans krijgen om zich verder op te stapelen.In mijn hersteltrajecten bied ik een veilige en ondersteunende omgeving waarin je de ruimte hebt om jouw geboorte-ervaring te onderzoeken, te verwerken en te helen.


Samen werken we aan het herstellen van jouw emotionele welzijn, zodat je met vertrouwen en vreugde kunt genieten van jouw baby en het moederschap.

Wist je dat...

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 25% van de vrouwen wereldwijd een traumatische ervaring heeft tijdens de bevalling. Dit kan leiden tot een posttraumatische stressstoornis (PTSS) en andere fysieke en mentale problemen op de lange termijn. Het is belangrijk om deze ervaringen serieus te nemen en hulp te zoeken bij een professional die gespecialiseerd is in geboorte trauma therapie.

Met behulp van verschillende technieken, waaronder gesprekstherapie, ademhalingsoefeningen en visualisatie, zullen we samenwerken om eventuele blokkades op te heffen en je te helpen bij het opbouwen van een sterkere band met je baby. Mijn doel is om je te ondersteunen in het creëren van een veilige en positieve omgeving voor jezelf en je kind, zodat jullie beiden kunnen gedijen.


Als je het gevoel hebt dat je worstelt met geboorte trauma, neem dan gerust contact met me op. Samen kunnen we werken aan het verwerken van jouw ervaringen en het herstellen van de band tussen jou en je baby, en ervoor zorgen dat je een gezonde en gelukkige zwangerschap en geboorte kunt ervaren.

Het herstelgesprek

Het herstelgesprek is een wetenschappelijk bewezen effectieve methode om enerzijds te herstellen van een geboortetrauma, maar anderzijds ook om je geboorte-ervaring te verwerken. Tijdens het gesprek word je door middel van visualisatie in verbinding gebracht met je emotionele brein en innerlijke kracht. Het is een omgeving therapie waarbij je stresssysteem tot rust kan komen, wat alle organen en systemen positief beïnvloedt. Hiermee worden je natuurlijke capaciteiten tot herstel weer aangesproken en kan er weer balans komen in je (gevoelsleven.

Meestal kunnen in één of twee gesprekken de klachten verdwijnen en zul jij je beter gaan voelen. Tijdens het gesprek kunnen de eerste tekenen van herstel worden opgemerkt en dit kan in een paar weken tijd verder verbeteren. Ook je kind en je gezin kunnen hiervan mee profiteren. Het herstel is blijvend en gaat vaak gepaard met meer energie, gevoel van controle, toename van welzijn en ontspanning binnen het gezin.

De hersteltherapie is enorm moedervriendelijk en werkt effectief.

Investering

De Geboortetrauma therapie bestaat uit:

  • Een (telefonisch) kennismakingsgesprek
  • Een herstelgesprek van ongeveer 1,5 uur
  • Drie telefonische evaluaties en tussendoor continue begeleiding met mogelijkheden tot extra contact.

Dit hersteltraject kost 450,00 euro. Betalingsmogelijkheden zijn bespreekbaar.

Het kan voorkomen dat een tweede herstelgesprek met evaluaties nodig is, daarvoor wordt 250,00 euro extra in rekening gebracht:

  • De kosten zijn btw vrij
  • Alle evaluaties worden in overleg met jou gepland
  • Wanneer je die afzegt, kun je een nieuwe inplannen. 

"Weer in contact met jezelf en jouw baby"